ביקור במוזיאון הטבע שטיינהרדט

עוד לא ביקרתם במוזיאון הטבע, באוניברסיטת תל אביב? חבל!

כשחברה שלי, המלמדת באוניברסיטת תל אביב, הציעה לי לבקר ב"מוזיאון הטבע החדש", הייתי סקפטית. אחרי שביקרתי במוזיאון הטבע בוינה, חשבתי על "איך אני משתלטת על שלושת מילדיי שם, ומנסה להסביר להם קצת מהמיצגים – המעניינים, אבל הסטטיים ברובם, שנמצאים שם". לא אמרתי לה את זה והיא המשיכה: "אל תלכי עד שתיפתח התערוכה על התפתחות הבן אדם, מהאדם הקדמון עד ימינו. זוהי תערוכה מדהימה". האמנתי לה ונוכחתי לדעת שהיא צדקה. התערוכה כבר נפתחה והיא באמת מדהימה … אבל גם שאר התערוכות במוזיאון לא נופלים ממנה.

SMNH-HEADERS18_frontbuilding

זהו אחד המוזיאונים הכי אינטראקטיבים שראיתי בחיי – הוא מזמין את הילד לגעת, לראות, לשמוע ובאותו הזמן מעשיר את הידע שלו בנושאים השונים הקשורים לטבע בכלל ולטבע ישראלי בפרט.

ביקרנו בתערוכת "החרקים וקרובים" המרשימה:

הנחנו את הכף כדי לראות איך הרס בתי גידול של חיות משפיע על תפוצתם:

הצצנו בתוך הקיר כדי לראות חרקים למינהם (אבל לא רק, גם כדי לראות זית עתיק בן 2000 שנה):

התאמנו נכון את פעולת הרגליים לחרק וכפרס הוצג וידאו בו החרק מבצע את הפעולה בטבע (מועבר בשלוש שפות- אנגלית, עברית וערבית):

ועוד כמה תמונות מתצוגת החרקים:

ביקרנו בתערוכה בה מוצג האוסף של האב שמיץ.

"בתערוכה מוצגים למעלה מ-1000 פריטים, מקצתם נדירים, כמו הנמר שנאסף בהרי ירושלים והתנין האחרון שנראה בארצנו. פריטים אלו מתעדים את בעלי החיים שנכחדו מאזורנו, והם שייכים לאוסף ההיסטורי של האב שמיץ. שמיץ, איש דת וזואולוג, חקר את בעלי החיים בארץ ישראל וסביבתה והשאיר אחריו אוסף המספק תיעוד נדיר של המגוון הביולוגי שהתקיים כאן לפני כמאה שנה." (ציטוט מאתר האינטרנט של המוזיאון)

האב שמיץ אסף את החיות ממקומות שונים – את חלקם הוא צד, חלקם מצא ואת חלקם קיבל בהחלפה. אחרי שנפטר, האוסף נמצא במרתף המנזר בו הוא חי.

האוסף שלו הוא יקר ערך מכיוון שהוא מייצג את "מה שהיה ולא יהיה עוד" – את החיות שחיו בארץ ישראל ואינם עוד.

ozar_haosafim_shmitz

כמעט ועברנו בלי להסתכל על המיצג המרשים של "מחזור החיים בטבע". למזלנו, אשה שעובדת במוזיאון, שכנראה הילדים שלי התחבבו עליה במיוחד, ניגשה אלינו ואמרה "אל תפספסו את המיצג של שרשרת הטורפים!…". הבנות התרשמו מכל המיצג, אך במיוחד מהלטאה שאוכלת את הצרצר וגורלה נגזר מיד אחרי זה, כשהיא מוצאת את עצמה משופדת על הענף ע"י הציפור.

התרשמנו מדב סורי אחרון שחי בארץ ישראל:

בקומה האחרונה יש גלריה שמוקדשת כולה להתפתחות בני אדם, עליה המליצה לי החברה. שם, במפה אינטראקטיבית ענקית, יכלנו לעקוב אחר יציאתו של הבן אדם מאפריקה והתפשטותו, דרך ישראל וספרד, למדינות אחרות.

סובבנו את המקל כדי להדליק את האש כמו הקדמונים:

ועוד תמונה מאותה התערוכה:

לסיכום, מומלץ מאוד!

כל הפרטים לתכנון הביקור תמצאו באתר המוזיאון.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s