באמצעות פעילות זו הילד מכיר את תכונת החומר – המגנטיות.הילד מקבל מגנט ובאמצעותו הוא מחפש, ממגנט ושולף "אוצרות" מאדמה.בנוסף, הילד לומד על תופעות שקשורות לשדה המגנטי של כדור הארץ – האופן שבו עובד המצפן והאופן שבו מופיע הזוהר צפוני.
אחרי הפעילות לקחתי את נועה איתי לחנות. היא לקחה את המגנט איתה ובדרך, היא המשיכה ומיגנטה את "כל מה שבא ליד" – את דלתות המעלית, את המעקות ב"ירידת העגלות" של הבניין, את דלתות ארונות החשמל וכשיצאה בסוף החוצה, היא ניסתה לשלוף "אוצרות חבויים" מהשיחים של הבניין. נראה שהפעילות הצליחה ….
אביזרים
חפצים שאינם ממגנטים – צדפות, גולות, חפצים העשויים מעץ (ענפים, עפרון…), כפתורים, חרוזים, אבנים, מטבעחפצים ממגנטים – כפית, סוגים שונים של ברגים ומסמרים (לא בתמונה),קופסא (הייתה לי קופסת נעליים)אדמה לכיסוי "האוצרות"מגנט – השתמשתי במגנט שמיועד להדבקה באוטו ומחזיק את הטלפון הנייד. אפשר לרכוש מגנט "אמיתי" מחנויות כמו ליה צעצועים.שטיחון לתיחום מקום העבודה (נרכש ב"סטוק מרקט")שני פתקי כותרת – "ממגנט", "לא ממגנט"
אופן המשחק
שלב א
מפזרים את "האוצרות" בתחתית הקופסא ומכסים אותם בשכבה דקה של חול. מחברים את המגנט למקל (בדיעבד אולי עדיף לוותר על זה כי המגנט נפל מדי פעם, או, לחילופין, להקדיש לזה זמן ומחשבה, ולחבר חזק יותר).פורסים את השטיחון ושמים עליו שני פתקי כותרת – "ממגנטים" ו"לא ממגנטים".הילד צריך לשלוף, באמצעות המגנט, את החפץ החבוי ולשים אותו בעמודה המתאימה "ממגנטים".אחרי ששלף את כל החפצים "הממגנטים", הוא צריך להוציא את כל שאר החפצים ולשים אותם בעמודה "לא ממגנטים".
שלב ב
להסביר לילד על האופן שבו עובד המצפן. החץ של המצפן מצביע תמיד לצפון, לכיוון הקוטב הצפוני. למה זה קורה? כי בתוך הכדור הארץ יש ברזל (מותך בגלל הטמפרטורה הגבוהה) והוא זה שיוצר את השדה המגנטי. החץ של המצפן "תופס את הגל המגנטי" (יש הרבה גלים כאלו מסביב לכדור הארץ) ומצביע לכיוון הקוטב הצפוני, שבו הכוח המגנטי הגדול ביותר (הצפון של המגנט).שלב ג
להסביר לילד על הזוהר הצפוני.הזוהר הצפוני נוצר מכיוון שחלקיקים קטנים מהחלל (אלקטרונים, פרוטונים…) מגיעים לכדור הארץ ונתקעים בשדה המגנטי שלו ומתחילים להסתובב בו. פעילות זו יוצרת את התופעה של הזוהר הצפוני.בנוסף, אפשר לציין, ש יש לנו מזל גדול שיש את השדה המגנטי שמגן על כדור הארץ ולא נותן לחלקיקים האלו לעבור ולפגוע בנו (פגיעה רדיוקטיבית).