אלבום מושלם לילד/ת בר/בת מצווה – עשה זאת בעצמך

יום אחד, כשנכנסתי לבית של חברה שלי, ראיתי אצלה אלבום ענק עומד במקום בולט בסלון. כששאלתי אותה "מה זה?!". היא אמרה שזה אלבום של הבן שלה – האלבום שהיא הכינה עבורו והוא מאוד אוהב לדפדף בו.

התחלתי לעיין בו וראיתי שם תמונות של ילד מאושר ומוקף אהבה. התמונות באלבום היו מסודרות בסדר כרונולוגי, מאז שהוא היה קטן ועד הזמן הנוכחי.

התמונות היו יפות וגדולות, ונראו מרשימות עוד יותר על רקע של הדפים השחורים שבאלבום.

"אין ספק שאם אני הייתי הילדה שמדפדפת באלבום זה, הייתי מתמלאת בתחושת בטחון ואהבה – טיפלו בי, הקיפו אותי אנשים שאוהבים אותי – הכל נשקף מהתמונות שבאלבום….מה עוד הבן אדם צריך?! זה ברור לגמרי למה הילד חוזר ומדפדף באלבום זה, ומציג אותו בגאווה לאורחים שלו, האלבום הזה פשוט נפלא! ויש לו חשיבות פסיכולוגית עבורו", חשבתי לעצמי תוך שאני מעבירה את העמודים שבאלבום.

כשהגיע שנת הבת מצווה של הבת שלי, החלטתי להכין לבת שלי אלבום שהוא בדיוווק כזה! תוך הקפדה על כל פרט ופרט.

תודות לחברה שלי, שסיפקה לי את הפרטים הקטנים, והחשובים להכנת האלבום, הצלחתי בהכנתו. זו בהחלט עבודה שצורכת זמן וכוח, אבל משתלמת ביותר. עברו כבר כמה שנים טובות מאז, ובתי הגדולה עדיין אוהבת לעיין בו, ואני רואה כל פעם מחדש איך היא מתרגשת ממנו.

אופן ההכנה

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים והנה הפרטים:

  • האלבום צריך להיות גדול – לפחות 35 ס"מ x ס"מ 35 .
  • הדפים צריכים להיות שחורים כרקע לתמונות. וזה החלק הקשה – למצוא כזה אלבום בארץ. לילדת הבת מצווה החדשה שלי, הזמנתי מחו"ל. הוא עדיין לא הגיע, ולכן אני לא יכולה להמליץ עליו, אבל הנה הפרטים שלו: Goldbuch Bella Vista 25994 Spiral Album 35 x 30 cm 40 Black Pages Linen Bordeaux, הוזמן מאתר Biga Mart. בארץ אפשר למצוא אלבומים קטנים בלבד, כמו שיש ב"פוטו נגבה".
  • התמונות צריכות להיות שונות בגודלן והן צריכות להיות גדולות ומרשימות. הגדלים האפשריים: 15×20 סמ (רוב התמונות באלבום) ו- 25×23 (אם התמונה ממש יפה ורוצים אותה בגדול). כולן צריכות להיות מודפסות במאט.
  • זה יפה כשממקמים לפעמים שתי תמונות על הדף ולפעמים אחת.
  • אפשר להוסיף תמונות של נוף
  • צריך להדפיס את התמונות על נייר קודאק איכותי
  • התמונות באלבום צריכות להיות מסודרות בסדר כרונולוגי
  • דבק – צריך להדביק את התמונות רק עם דבק יעודי לתמונות (כן, יש דבר כזה! ואפשר לקנות בכל חנות פוטו). הדבק הזה לא מקמט את התמונות. אל תתפתו להדביק עם דבק רגיל – פשוט חבל.
  • אני שמרתי לבנות שלי את השיער הראשון שגזרתי, את השן הראשונה, את הציור הראשון (בערך 🙂 ), הצמידים ששמו להן בעת לידה – כולם נכנסו לאלבום, לפי הסדר הכרונולוגי והשתלבו בין התמונות.
  • תמונות בת מצווה השתלבו בסוף האלבום, גם בסדר כרונולוגי
  • את תמונות הבת מצווה צילמתי לבד, בלי צלם ודרך מצלמת טלפון שהייתה לי. עשינו יום כיף. אפשר לצלם במקומות כמו המושבה הגרמנית בחיפה, יפו (בתל אביב), עין כרם (בירושלים). הבנות שלי מאוווד אהבו את הימים האלו – אחת עשתה יום צילומים באיטליה, רומא, והשניה, בעת קורונה, עשתה אותו בעין כרם בירושלים. זה יום של החלפת תלבושות ותסרוקות והרבה חיבור בין אמא ובת. יום כיף אמיתי.
  • טיפים לצילום: 1. כשמצטלמים, צריך להקפיד שהשמש לא תהיה בפנים. עדיף להצטלם בצל, בלי שמש בכלל. 2. כשיוצאים ליום צילומים, אפשר לדפדף באינטרנט ולראות תמונות בת מצווה שצולמו ע"י צלמים מקצועיים, וכך לשאוב רעיונות לזוויות צילום ופוזות צילום.
  • תמונות בהם הילד מחובק מתקבלות בברכה.
  • אפשר לקשט את האלבום במדבקות שקונים בחנות "עשה זאת בעצמך".

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s